Szervezetünket theravāda szerzetesek és Tiszteletreméltó Dhammasami magyarországi tanítványai hozták létre 2018-ban azzal a céllal, hogy a Dhamma tanításához, a meditációs technikák bemutatásához, a közös gyakorláshoz egy kolostor és elvonuló központ alapjait tegyék le.

Még az alapítás évében megvásároltunk egy két hektáros területet, ahol létrejöttek az első épületek. A teljes terület kiépítését 8-10 éves időtartamban képzeljük el. A munkálatokhoz folyamatosan gyűjtünk adományokat. Forrásteremtési céllal létrehoztunk 2022-ben a Therakadémia nevű kurzusfolyamot, ahol a theravāda buddhizmussal kapcsolatos tudásátadás közvetlenül is zajlik.

2023-től bentlakásos szerzeteseket szeretnénk fogadni, hogy a tanítás közvetlenül is jelen legyen a közösségünkben. Hitvallásunk, hogy a kolostor önellátóvá tétele, társadalmi vállalkozásként való nonprofit alapú működtetése és közösségi célok szolgálata olyan közös tudatosságot hoz létre, amely minden résztvevőt támogat a változásokhoz való alkalmazkodásban, a belső fejlődésben és a felébredéshez vezető úton való járásban.

Szervezeti hitvallásunk

Érdekelnek a közösségi események?

Lehetőséged van elvonuláson vagy közösségi eseményen részt venni, kísérd figyelemmel a meghirdetett alkalmakat.

Legközelebbi közösségi események